PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2022 9:45:00

Na schvalování jednotlivých položek ještě nedošlo

Na schvalování jednotlivých položek ještě nedošlo

Komentář na facebookovém profilu k jednání vlády v pondělí večer

 Včera proběhlo neformální setkání vlády k návrhu nového rozpočtu. Na schvalování jednotlivých položek ještě nedošlo. Diskutovali jsem s ostatními členy vlády priority jak za Ministerstvo pro místní rozvoj, tak i za Piráty a koalici Pirátů a Starostů. Ale máme teď jedno vládní prohlášení a musíme se s tím popasovat všichni nehledě na “barvu trička”

Za mě je důležité, aby se nezapomnělo na vzdělávání, regiony, sociální služby, řešení energetické krize, zvýšení dostupnosti bydlení, modernizaci a digitalizaci a abychom rozpočtově podpořili projekty, které se potkávají s kofinancováním z evropských zdrojů. Není to ale jenom o financích, neboť právě Ministerstvo pro místní rozvoj hraje významnou roli v managementu agendy evropských fondů.

Kabinet Andreje Babiše zadlužil Čechy víc než všechny polistopadové vlády dohromady. Kdyby tento trend pokračoval, narazíme na dluhovou brzdu, což by znamenalo reálné omezení služeb pro občany. To nesmíme dovolit, proto je třeba hledat úspory. I v programovém prohlášení jsme se ovšem zavázali, že přístup musí být sociálně citlivý a chytrý, aby se neutlumil rozvoj státu, podnikání i ekonomiky a neodnesli to zase jen běžní lidé.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama