Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2022 16:08:00

Práce musí být hodnocena vždycky více, než jakákoliv nepráce

Práce musí být hodnocena vždycky více, než jakákoliv nepráce

Projev na 20. schůzi Senátu České republiky 3. února 2022 k návrhu zákona o mimořádném ředitelském volnu a mimořádném vzdělávání distančním způsobem pro období epidemie onemocnění COVID-19.

 Vážený pane předsedo, pane ministře, kolegyně, kolegové, jak víte, tak já jsem již dvakrát nepodpořil ošetřovné na výši 80 %, které se tady schvalovalo, a to z těch důvodů, abych to neopakoval, že z mého pohledu, a podle mě i z pohledu společnosti, práce musí být hodnocena vždycky více, než jakákoliv nepráce. A protože tady je to stejné, při tom sedmkrát 80 % a pětkrát 100 % za těch 5 dní práce a 7 dní ošetřovného, tak bych paradoxně měl tenhle zákon nepodpořit také. Nicméně vzhledem k tomu, že tady je to jiné, tady už rodič žádným způsobem nemůže ovlivnit, nebo může jistě apelovat na ředitele atd., ale tady rodič nemůže ovlivnit to, jestli ředitel vyhlásí, nebo nevyhlásí ředitelské volno. Tak z tohoto důvodu vlastně se ztrácí ten řekněme aspekt toho osobního rozhodnutí, a proto tento zákon podpořím. Myslím, že to je z tohoto pohledu logické. Samozřejmě jsem přesvědčen o tom, že nadále už bude obecně ošetřovné opět zakotveno na těch 60 %, takže to je už jiná věc, ale jaksi ten rozpor, který by snad někdo chápal v tom mém rozhodování, tak oznamuji, že řeším tím, že tady vůle rodičů bohužel nemá – nebo bohudík – také nemá vliv na rozhodnutí toho ředitele, primárně. Děkuji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama