Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2022 21:24:00

Díky dotačním penězům dojde k dalšímu rozvoji naší školy

Díky dotačním penězům dojde k dalšímu rozvoji naší školy

Komentář k výsledkům dnešního jednání RHMP.

Radní hlavního města dnes kromě jiného projednali a schválili dotaci ve výši 18 milionů korun z evropských fondů na dostavbu ZŠ Chodov. Mám z toho radost, protože o této dotaci jsem s magistrátem vyjednával ještě ve funkci místostarosty Prahy 11 a jsem velmi rád, že se tento projekt, narozdíl od řady dalších, nezastavil a díky dotačním penězům dojde k dalšímu rozvoji naší školy. Škola potřebuje ještě dodělat elektroinstalaci v původní budově, plot a sborovnu.

Další mou srdcovou záležitostí v Praze je nezisková organizace Život 90, kterou dlouhodobě osobně i finančně podporuji. Život 90 pomáhá pražským seniorům, podporuje jejich nezávislost, ale pomocnou ruku poskytuje i těm, kteří o seniory dlouhodobě pečují. Pražští radní dnes projednávali prodloužení nájemní smlouvy objektu v ulici Karolíny Světlé na Praze 1, kde organizace dlouhodobě sídlí. Je dobře, že radní smlouvu schválili a poskytli tak Životu 90 jistotu a stabilitu do dalších let.

A i když jsem jindy vůči současnému vedení Prahy velmi kritický, protože mám s nimi odlišné vnímání toho, co je pro Pražany dobré a co ne, musím tentokrát pochválit i schválený záměr obnovy veřejného osvětlení (skoro za 1 mld. Kč), jejíž součástí bude i vybudování a rozvoj infrastruktury pro nabíjení elektromobilů. Ačkoliv to tak mnohdy zvlášť v plánování dopravy nevypadá, radní tentokrát popřemýšleli a došlo jim, že když už se něco musí opravit, může se současně tato příležitost využít k tomu, aby se něco nového i vybudovalo. Možná by pan náměstek primátora Adam Scheinherr (z Praha Sobě Jana Čižinského) měl s Hřibem nechat do konce volebního období plánování dopravy kolegovi Chabrovi. Možná by to pak nebyl takový nekontrolovaný chaos.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama