Renata Oulehlová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2022 14:01:00

Na pomoc těžce postiženým dětem město nezapomíná

Na pomoc těžce postiženým dětem město nezapomíná

Mezi informacemi o finanční podpoře města sportovním, kulturním či dalším subjektům se tak trochu ztrácí další neméně důležitý počin. A tím je bezesporu Program na podporu integrace těžce zdravotně postižených dětí.

V Sokolově žije několik desítek dětí, které jsou závislé ve III. stupni (těžká závislost) nebo IV. stupni (úplná závislost) na pomoci jiné fyzické osoby.

Dotace na podporu integrace těžce zdravotně postižených dětí je poskytována v Sokolově od roku 2018, uvedla starostka Renata Oulehlová.  „Žadatelem o dotaci může být pouze občan Sokolova do 18 let věku, která má trvalý pobyt v Sokolově. V řízení o žádosti je pak zastupován z důvodu jeho nezletilosti zákonným zástupcem, případně se zastupování řídí příslušnými ustanoveními zákona,“ upřesnila starostka.

Dotaci lze přiznat na lázeňský poukaz nehrazený ze zdravotního pojištění, případně na zaplacení poplatků souvisejících s lázeňskou léčbou. Dále na rehabilitační léčbu nehrazenou ze zdravotního pojištění, případně na doplatek této léčby. „Lze ji poskytnout i na zakoupení či doplatek při nákupu zdravotní a rehabilitační pomůcky i na jiné pomůcky, které dítě potřebuje k odstranění, zmírnění nebo překonání následků svého zdravotního postižení,“ konstatovala starostka Oulehlová.

Výše dotace v jednotlivém případě činí nejvýše 5 000 Kč u žadatele ve III. stupni a 10 000 Kč u žadatele ve IV. stupni. Na dotaci není právní nárok a o jejím poskytnutí rozhoduje rada města. Zpracovaný návrh včetně stanoviska radním předkládá Odbor sociálních věcí Městského úřadu Sokolov, kde lze případně žádost podat.

„Naposledy rada schválila žádost o dotaci pro osmiletého chlapce, který nezvládá osm základních životních potřeb. Jedná se o příspěvek na pořízení speciálních pomůcek doporučených ergoterapeutkou. Jsou to tekuté přesýpací hodiny, vibrující dotykový had a dobrodružný tunel. Tyto pomůcky pomohou chlapci lépe vnímat jeho vlastní tělo ve statických i dynamických polohách, což následně vede k vyšší emoční stabilitě, lepší pozornosti a porozumění,“ dodala starostka. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama