PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2022 13:18:00

Ne znamená ne za každých okolností

Ne znamená ne za každých okolností

Komentář na facebookovém profilu k sexuálnímu násilí.

 Chce to souhlas, sex musí chtít oba!

Podle odhadů Amnesty International dojde denně v ČR k 34 případům znásilnění, ale ohlášeno je jen jedno z nich. Jde o jeden z nejvíc traumatizujících trestných činů s širokou škálou dopadů na další život obětí. Jedním z našich klíčových úkolů je proto zlepšení osvěty a přístupu k obětem.

Proto jsme dnes s pirátskými kolegyněmi podpořily happening Amnesty International a spolku Konsent - Když to nechce, tak to nechce, který žádá zpřísnění definice znásilnění. Ta je totiž v současné době nedostatečná.  Nezahrnuje totiž velkou část případů, kdy nedošlo k přímému fyzickému násilí například proto, že oběť ztuhla strachem.

Ne ale znamená ne za každých okolností a nedobrovolný sex je vždy znásilněním. Utvářejme proto společně prostředí, ve kterém se nebudeme muset bát. Osobně velmi podporuji všechny kroky, které k tomu dopomohou!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama