Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2012 18:12:14

Tak si s námi občany zákonodárci opět vytřeli zádel !!!

Tak si s námi občany zákonodárci opět vytřeli zádel !!!

Jedním ze zásadních nedostatků systému státní správy v ČR je absolutní nedotknutelnost úředníků, kteří nejsou zodpovědni za svá pochybení. České úřednictvo je prostě privilegovanou kastou.

V každé firmě pokud zaměstnanec způsobí škodu, nese za takovou chybu zodpovědnost a neznám zaměstnavatele, který by po takovém chybujícím zaměstnanci nepožadoval náhradu škody. Ať už podle zákoníku práce, kdy může požadovat náhradu do výše 3 a půl násobku zaměstnancova měsíčního platu ( někteří zaměstnavatelé rovnou požadují, aby zaměstnanec měl tzv. ""pojistku na blbost" ) nebo na základě podepsané hmotné zodpovědnosti zaměstnance. Zatímco zaměstnanci privátního sektoru mají nad sebou takovýto bič, česká úřednická kasta může být v naprostém klidu. Nikdo a nic nenutí nadřízené chybujících úředníků náhradu škod požadovat. A také se nic nepožaduje ..... prostě veškeré škody zaplatí daňový poplatník, a jede se dál. Úředníci jsou z obliga. Tristní stav na to, že to jsou v podstatě zaměstnanci nás občanů, že ?

Dnes měla Sněmovna možnost tento neutěšený stav změnit a odhlasovat novelu zákona, která by zavedla povinnost po chybujících úřednících škody vymáhat, a napravila by tak nespravedlnost mezi privátní a veřejnou sférou. Bohužel, vinou planců KSČM, kteří se zdrželi hlasování a poslanců ČSSD a ODS, kteří až na 2 vyjímky hlasovali PROTI vele, zůstává v platnosti stávající stav, který se hodí tak maximálně do Kocourkovského Absurdistánu, jakým se ČEZko stalo. A není se co divit .... vždyť právě strany ČSSD, ODS a KSČM jsou strany, které nejvíce ovlivnili personální složení úřednického sboru na všech úrovních, ministerstvy počínaje a obecními úřady konče. Členové stran ve státní správě umístili své rdinné příslušníky a zařídili jim tak blahobytný život na úkor občanů, kteří tvoří skutečné hodnoty. Naši milí politici a straníci tedy vlastně chrání své příbuzné a kamarádíčky ... a daňový poplatník to zase jen se skřípěním zubů zaplatí .

Občané, zamyslete se už konečně nad tím, komu dáváte ve volbách svůj hlas. Skutečně tam toužíte vidět stále stejné provařené a několikrát usvědčené gaunery a hlupáky ? To vám jejich dosavadní lumpárny a svinstvo nestačí ?

originál článku jako vždy na mém webu: http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/news/tak-si-s-nami-obcany-zakonodarci-opet-vytreli-zadel-/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama