Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2022 16:47:00

Kraj podpoří sportování dětí a mládeže. Uzavře proto sedm memorand

Kraj podpoří sportování dětí a mládeže. Uzavře proto sedm memorand

S hokejovou Kometou, organizací Sokola, Orla nebo fotbalovým svazem – kraj uzavře 7 memorand, kterých cílem je další podpora mládežnického sportu v regionu. Uzavření memorand platných na příští tři roky schválili na svém jednání krajští zastupitelé.

„Na olympiádě a jiných velkých akcích se sklízí práce s mladými talenty za roky předtím. Ve světě si to uvědomili už dávno a my jdeme stejnou cestou. V dalších třech letech podpoříme organizace v celém kraji až osmi miliony a to včetně podpory Evropských her handicapované mládeže,“ uvedl hejtman Jan Grolich.

Konkrétně Jihomoravský kraj uzavře nová memoranda o spolupráci v oblasti sportu se spolkem Emilova sportovní, Jihomoravským krajským fotbalovým svazem, Jihomoravským tenisovým svazem, Orlem, Sokolskou župou Dr. Jindry Vaníčka, Brněnským centrem sportovních nadějí a spolkem KOMETA GROUP. Jednotlivě uzavřená memoranda budou platit až do konce roku 2024.

V rámci spolupráce s hokejovou Kometou hodlá kraj podpořit především výchovu mladých hokejových talentů, stejně tak chce podpořit mládežnický fotbal i tenis, spolku Emilova sportovní chce kraj pomoci mimo jiné s organizací Evropských her handicapované mládeže Emil Open.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama