Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2022 6:34:00

Kraj pošle partnerské Lvovské oblasti dar na boj s následky epidemie

Kraj pošle partnerské Lvovské oblasti dar na boj s následky epidemie

Peněžitý dar ve výši 8 045 eur poputuje z jihu Moravy na Ukrajinu.

O finanční pomoci ukrajinskému partnerskému regionu v boji s následky epidemie koronaviru rozhodli krajští radní na své středeční schůzi (26. ledna 2022), konečné slovo bude mít v únoru jihomoravské zastupitelstvo.

Peníze směřují konkrétně Dobročinnému fondu Karitas – Lviv UHKC a poslouží na zajištění materiální pomoci tamním rodinám a osobám v tíživé životní situaci způsobené pandemií covidu. Za obdržené peníze připraví lvovská charita balíčky s potravinami, drogerií, čisticími prostředky nebo léky.

„Na přátele nesmíme zapomínat, zvlášť když jsou teď v těžké situaci. Vážíme si vzájemné spolupráce a stojíme za nimi. Téměř 200 tisíc korun tak pomůže 50 domácnostem a lidem, kteří se následky pandemie ocitli v tíživé životní situaci. Jedná se především o velké rodiny, chudé, invalidy a handicapované, polosirotky," říká hejtman Jan Grolich.

Jihomoravský kraj má dohodu o spolupráci se Lvovskou oblastní podepsanou od roku 2018, lvovská charita je navíc dlouholetým partnerem Oblastní Charity Znojmo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama