Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2022 8:31:22

Jaké jsou plány Pražské developerské společnosti?

Jaké jsou plány Pražské developerské společnosti?

Milí Pražané, pokud bych měl jmenovat tři počiny současného vedení Prahy, které mohou významně zlepšit dostupnost bydlení🏠 v metropoli, bylo by založení Pražské developerské společnosti (PDS) nepochybně jedním z nich.

O to víc mě mrzí, že potenciál, který nově vzniklá organizace má, zůstane v dohledné době do značné míry nevyužitý. 👉Pokud se podíváme na plány PDS, které její ředitel Petr Urbánek shodou okolností nedávno prezentoval v rozhovoru pro iDnes.cz (viz níže), připraví pražský developer v příštích patnácti letech výstavbu přibližně 6 tisíc obecních bytových jednotek. A jakkoli jsem vděčný za každou další příležitost poskytnout cenově dostupné bydlení příslušníkům strategických profesí, nutně docházím k závěru, že bombastický titulek slibující zdostupnění bydlení (například) pro hasiče, je značně nadsazený.K tomu, aby Praha zvládla poskytnout cenově dostupné bydlení všem zájemcům z řad policistů, zdravotních sester, hasičů, učitelů a ostatních povolání nezbytných pro chod města, chybí už dnes tisíce bytů. Jak jsem ale už několikrát zmiňoval, neobejde se město ani bez prodavačů, uklízečů, závozníků a dalších profesí, kterým výdělek už dříve sotva stačil na zaplacení komerčního nájmu, a kterým při současné inflaci a skokovém nárůstu cen energií hrozí vážné existenční potíže. 👉Jsem si naprosto vědom toho, že pražský developer pracuje v mantinelech určených strategickým plánem, s rozpočtem, který mu byl přidělený. Možná by ale stálo za úvahu tyto plány i rozpočet zrevidovat, a umožnit tak PDS plně rozvinout svůj potenciál. Myslím, že tým městských developerů i Praha si to zaslouží. A co myslíte vy❓Jako vždy se těším na vaše postřehy a názory v komentářích pod příspěvkem 👇👇👇.Článek, na který odkazuji: 👉https://www.idnes.cz/.../developer-byty-developerska...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama