Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2022 17:39:00

Operační užití jaderných zbraní není aktuálně na pořadu dne

Operační užití jaderných zbraní není aktuálně na pořadu dne

Komentář na facebookovém profilu k situaci na Ukrajině.

 Prezident Putin včera začal Ukrajině i všem jejím spojencům vyhrožovat silným kalibrem – uvedl v pohotovost jednotky s jadernými zbraněmi. Je to další z jeho činů, kterým stupňuje vojenský konflikt a stává se válečným zločincem. Nelze říct nic jiného, že situace je samozřejmě vážná.

Zároveň v tuto chvíli naše země v bezprostředním ohrožení není. Česká republika je členem Evropské Unie i NATO a pokud by naší zemi hrozilo napadení od jakéhokoliv nepřítele, tak nás budou všichni bránit. A zároveň by tím jakýkoliv agresor vyvolal rozsáhlý světový konflikt. Rusko teď’ tahá za kratší konec a aktuální výroky diktátora Putina jsou především snahou vyhrožovat a vyvolávat strach na Ukrajině a ve státech spojenců Ukrajiny. Jak píše bezpečnostní expert Martin Svárovský zdroj ZDE:

Putinův tah má:

  • Odvést pozornost od neúspěchů na UA
  • Varovat NATO od přímého zapojení

Operační užití jaderných zbraní není aktuálně na pořadu dne.

Na druhou stranu je potřeba si říct, že Vladimir Putin je diktátor který se chová naprosto nevyzpytatelně. A protože je aktuálně zahnán do kouta, může udělat věc iracionální. Zároveň agresorovi prostě nelze ustupovat, protože tím bychom ho pouze pochybovali. NATO je zárukou naší bezpečnosti a toho, že ruskému šílenci nastavíme červenou linii, za kterou nesmí jít.

#StandwithUkraine

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama