Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2022 11:38:00

Vždycky jsme uměli hájit nejen lidská práva a demokracii

Vždycky jsme uměli hájit nejen lidská práva a demokracii

Komentář na facebookovém profilu k situaci na Ukrajině a jak by se k ní měla postavit Česká republika.

 PUTIN MUSÍ PADNOUT

To řekl Boris Johnson a po nějaké době je to věc, ve které s ním plně souhlasím. Vojenská a politická podpora Ukrajině je skvělá, ale nemusí stačit.

Česká republika by měla začít pracovat s tím, v čem jsme byli už od Havla skvělí - vždycky jsme uměli hájit nejen lidská práva a demokracii ale hlavně jsme uměli podporovat státy, které se rozhodly na cestu ke svobodě vydat. A to musíme udělat i teď, jako další krok po sankcích a vojenské pomoci.

Měli bychom se jasně zastávat utlačované opozice v totalitních státech, pomoci jí získat kontrolu nad vlastní zemí – a hlavně se zbavit diktátorů, kteří útočí na sousedy a zabíjejí neozbrojené civilisty nebo zatýkají při poklidných protestech.

Například běloruská opozice proto měla mít už dávno v Česku svoje diplomatické zastoupení. Věřím, že jestli se Putinovi podařilo v tom všem hrozném alespoň něco dobrého, je to sjednocení všech, kteří spolu dosud hůře hledali společnou řeč. Dost možná tím urychlil pád svůj i svého lokaje Lukašenka. Česko by mu v tom mělo maximálně pomoct.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama