MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2022 20:09:00

Statisíce žen musely opustit na Ukrajině své domovy a rodiny

Statisíce žen musely opustit na Ukrajině své domovy a rodiny

Komentář na facebookovém profilu k Mezinárodnímu dni žen.

 Vzdávám hold ženám za jejich odvahu, práci, odhodlání pomáhat, pečovat o druhé, ale i za sílu bojovat při obraně svých rodin a své země . V souvislosti s válkou na Ukrajině totiž dostává dnešní mezinárodní den žen ještě naléhavější rozměr.

Statisíce žen musely opustit na Ukrajině své domovy a rodiny, přišly o své blízké, zůstaly ve válečné zóně nebo se postavily do první linie. Je naší morální povinností nabídnout jim podporu a pomoc.

Nezapomínejme ale ani na ženy, které v této těžké době pomáhají lidem prchajícím před válkou: dobrovolnicím, zaměstnankyním neziskových organizací, pracovnicím našeho asistenčního centra, hasičkám, policistkám, zdravotnicím, úřednicím, političkám nebo novinářkám, které nám v tomto mimořádném období poskytují spolehlivé informace.

Vidím kolem sebe také mnoho žen, které se rozhodly přispět finančně, materiálně, nabídly pomocnou ruku nebo se účastní demonstrací, i když samy často řeší nejeden vlastní problém, což je obdivuhodné.

Přeju si, aby nám všem toto nasazení vydrželo i do budoucna. A to včetně zjištění, že lepší postavení těch nejzranitelnějších je nezbytným předpokladem k tomu, aby byl život všech lidí bez výjimky opravdu důstojný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama