PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

předseda SPD JmK
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2022 19:11:39

Naše vláda nedokáže řešit extrémní zdražování

Naše vláda nedokáže řešit extrémní zdražování

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje potravinovou soběstačnost ČR, čemuž se Demoblok opakovaně vysmíval. Myslím, že už je smích přešel. Minimálně občany naší země určitě.

Po neskutečném zdražení pohonných hmot a energií, dochází k dalšímu zdražování potravin. Zemědělskou produkci ovlivňuje nejen šílená cena energií, benzínu nebo nafty, ale bohužel i skokový nárůst cen u ostatních komodit. Cena pšenice vzrostla jen za minulý týden o 40%. U pečiva se tak očekává další nárůst cen na dvojnásobek i více, stejně jako u masa, neboť se samozřejmě zdraží i krmné směsi. Je zřejmé, že se situace bude i nadále zhoršovat. Naše vláda odmítá situaci účinně řešit a schovává se za floskule o ceně za svobodu. Přitom svobodu slova neustále pošlapává.

Co dělat? Krátkodobým řešením je snížení daní na energie, pohonné hmoty a základní potraviny po vzoru Polska a Maďarska, účinným řešením je pak odstoupení od Green Dealu EU a systému obchodování s emisními povolenkami. Zároveň je potřeba zajistit energetickou a potravinovou soběstačnost České republiky a dostavět nové bloky jaderných elektráren v Dukovanech a Temelíně.

Pro hnutí SPD je zajištění energetické a potravinové bezpečnosti, levné elektřiny a dostatku levných energetických zdrojů a levných potravin jedním ze základních pilířů suverenity, svobody a prosperity naší země. Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama