Ing. Drahoslav Ryba

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2022 14:15:00

Proč hlasujete o něčem, co nám sem pustí cizince z celého světa?

Proč hlasujete o něčem, co nám sem pustí cizince z celého světa?

Projev na 15. schůzi Poslanecké sněmovny 11. března 2022 k vládnímu návrhu zákona o některých opatřeních v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny, vyvolaným invazí vojsk Ruské federace

 Vážená paní předsedající, milí kolegové,

já si myslím, že tady smícháváme dvě věci. Nikdo, byť jsem se na to neptal, ale jsem o tom trvale přesvědčen, bytostně přesvědčen, že nikdo z poslanců ANO není ve stavu, kdy nechce poskytnout pomoc Ukrajině a Ukrajincům, kteří k nám jdou. A je v tuto chvíli úplně jedno, jestli je to Ukrajinec, anebo trvale žijící osoba na Ukrajině. Neříkejme, že nechceme poskytnout. Všichni chceme poskytnout. Ale vy všichni vidíte, a já nejsem právník, já když jsem si to přečetl, tak to ve mně ty obavy vyvolalo.

Faktem je, že pan kolega, neznám vás, takže neznám jméno, mně řadu těch obav vysvětlil. Ale já si myslím, že ty zákony by měly fungovat nejen pro právníky, ale i pro běžné lidi. A bohužel já taky dostávám maily, proč tam hlasujete o něčem, co nám sem pustí cizince z celého světa, proč hlasujete o něčem, co je možné zneužít pro nějaké realokace?

Já věřím panu ministrovi, který je mimochodem opravdu výborný řečník, že to tak není. Ale na druhou stranu, když to tak není, co brání tomu nahradit slovo "cizinci" dvěma slovy, která přesně vystihují to, co máte dál v tom zákoně tak, aby tomu rozuměl i ten, kdo není právník?

Děkuji vám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama