Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2022 13:06:00

Peníze i zdravotnický materiál na pomoc bojující Ukrajině

Peníze i zdravotnický materiál na pomoc bojující Ukrajině

Zdravotnický materiál, elektrocentrály nebo finanční pomoc – jihomoravští zastupitelé na svém dnešním mimořádném zasedání (10. března 2022) řešili především humanitární pomoc Ruskem napadené Ukrajině.

„Velvyslanectví Ukrajiny posíláme ke zmírnění následků válečného konfliktu 1 milion korun, do naší partnerské Lvovské oblasti putuje ukrajinskou stranou vyžádaný lékařský materiál v hodnotě 7 milionů korun i pětice elektrocentrál za 3 miliony. Jsem rád, že při dnešním jednání všichni přítomní zastupitelé prokázali mimořádnou jednotu. Není nám lhostejná situace, kdy je zákeřně napadena suverénní země, není nám lhostejný osud přátel,“ uvedl hejtman Jan Grolich.

Jednání zastupitelstva se zúčastnila konzulka Ukrajiny v Brně Anna Proshko, která ocenila podporu, které se napadené zemi dostává od Jihomoravského kraje. „Nikdy nezapomene, že jste od první minuty stáli při nás. Jsme hrdí, že máme takové přátele,“ řekla konzulka. Na počest země, která se v současnosti brání ruské agresi, zazněla v zastupitelském sále ukrajinská hymna.

Zastupitelstvo také ve čtvrtek schválilo vypovězení spolupráce Jihomoravského kraje s partnerskými regiony Ruské federace. Kraj dosud měl uzavřenu partnerskou spolupráci s Chanty-Mansijským autonomním okruhem –
Jugrou, Leningradskou oblastí, Nižegorodskou oblastí a také Republikou Tatarstán.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama