Ing. Monika Štayrová

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2022 22:24:00

Město odpustí ukrajinským uprchlíkům poplatek za pobyt

Město odpustí ukrajinským uprchlíkům poplatek za pobyt

Ukrajinci prchající ze své země před válečným konfliktem nebudou muset v Hradci Králové řešit úhradu poplatku za pobyt, bude jim automaticky prominut.

Poplatek z pobytu, který je v Hradci nastavený na 15 korun za den, musí ze zákona platit každá osoba, která je v daném městě na krátkodobý pobyt a nemá zde trvalé bydliště. Město k tomuto kroku přistoupilo po vzoru jiných měst.

„Tento poplatek musí hradit každý, kdo přijede do města za účelem krátkodobého pobytu a sjedná si zde ubytování, které však není delší než 60 dní. Tento poplatek musí město vybírat dle zákona, jeho výši si ale může v jistém rozmezí nastavit samo, v Hradci Králové je posledních pár let ve výši 15 korun za den. Tento poplatek se nyní promíjí ukrajinským uprchlíkům,“ říká náměstkyně primátora pro oblast ekonomiky Monika Štayrová.

Tímto rozhodnutím město přistoupilo k prominutí místního poplatku z pobytu plošně u všech Ukrajinců, kteří jsou v rámci bezpečnostní situace na Ukrajině v ohrožení a přicestovali na území České republiky. Hradec Králové tak rozšiřuje další pomoc a poskytuje podporu, kterou občané Ukrajiny na území města potřebují, a to jako ulehčení situace při zajištění základních potřeb. Takovou pomocí je kromě prominutí uvedeného poplatku také bezplatné poskytnutí ubytovacích kapacit nebo zřízení jízdného MHD zdarma.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama