prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2022 13:57:00

Ověřil jsem si, co funguje dobře a co je třeba zlepšit

Ověřil jsem si, co funguje dobře a co je třeba zlepšit

Informace na facebookovém profilu o návštěvě brněnských center pro uprchlíky

 V neděli jsem strávil většinu dne v brněnských centrech pro uprchlíky z válkou zasažené Ukrajiny. Byl jsme hlavně v centru Vesna, kde jsem s Bárou Antonovou probíral spoustu praktických věcí.

Ověřil jsem si, co funguje dobře a co je třeba zlepšit. Nasazení dobrovolníků je obdivuhodné. Moc za to všem v centru Vesna v čele s Bárou Antonovou děkuji.

To samé platí i pro pavilon B brněnského výstaviště, kde se nachází Krajské asistenční centrum pro Ukrajinu. Bylo tady sice plno, ale vše běželo perfektně. Ukrajinsky mluvící dobrovolníci poskytují informace již u vstupu, policie na místě pomáhá s vízy a hasiči distribuují pomoc.

Nesmím opomenout dámy z VZP. Ty neúnavně vysvětlovaly, jak je to s pojištěním, pracovníci úřadů práce zase poskytovali informace, týkající se dávek. Zaměstnankyně krajské hygieny měly naprosto přesné informace o očkování, které dostávaly především maminky s dětmi.

Prostě každý dělal svoji práci, dělali ji v neděli, dělali ji dobře a s úsměvem. Hned na místě se mi podařilo vyřešit několik systémových problémů, a tak jsem odcházel s pocitem, že jsem přispěl i svou troškou k zlepšení situace.

Samozřejmě, že je před námi spousta práce a nebude to jednoduché. Čeká nás hodně práce, dlouhá cesta a hodně odříkání. Ale jiná cesta k vítězství není. Putin nesmí vyhrát. Ty maminky a jejich děti se musí vrátit do své svobodné vlasti, a ne do země, okupované vraždícím agresorem.

Závěrem z celého srdce moc děkuji všem těm, kteří 24 hodin denně 7 dnů v týdnu pomáhají a nabízejí pomoc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama