Mgr. Jan Grulich

  • TOP 09
  • Rychnov nad Kněžnou
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2022 19:45:00

Odcházíme z jednoho problému a okamžitě vstupujeme do dalšího

Odcházíme z jednoho problému a okamžitě vstupujeme do dalšího

Projev na 23. schůzi Senátu ČR dne 17. března 2022 k návrhu zákona o opatřeních v oblasti školství v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny vyvolaným invazí vojsk Ruské federace.

 Vážená paní předsedající, vážený pane ministře, vážené kolegyně, vážení kolegové. Tady už bylo skoro všechno řečeno, bylo to také v pozitivním duchu. Já bych v tom chtěl vytrvat a jenom velmi krátce. Tento zákon opravdu nemá ambici vyřešit problémy ve vzdělávání s touto vlnou uprchlíků z Ukrajiny, ale vyřešit pouze akutní problémy.

A další věci budou následovat. A z pozice ředitele školy jsem za to velice rád. Ale chtěl bych jenom říci, jak jsme tady děkovali Ministerstvu školství, které udělalo velice dobrou práci a děkujeme tady společnosti, jak pomáháme, já bych chtěl, aby to tady v tuto chvíli v Senátu zaznělo – my jsme se ve školách opravdu těšili, až se nadechneme po covidu a až skončí ta situace, kdy se nebudou nosit respirátory a tak. A vlastně odcházíme z jednoho problému a okamžitě vstupujeme do dalšího. A já bych chtěl v tuto chvíli poděkovat i všem školám, které se k tomu postavily čelem. Všem ředitelům, ředitelkám i učitelům a zaměstnancům škol, kuchařkám, které vaší obědy, že se takhle k tomu postavili. Že pomáhají. A chtěl bych říci a povzbudit je i zřizovatele, že tato pomoc má opravdu smysl. Protože ty děti, které tady jsou, tak tady mnoho z nich zůstane na dlouhá léta. A to vzdělávání pomůže nejen jim, ale nakonec i nám. Tak bych chtěl, aby to tady zaznělo, že děkujeme, že školy se opět dostali do situace, kde musí řešit hodně problémů, a díky, že to zvládají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama