PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2022 14:51:00

Svolal jsem setkání devíti zemí, které aktuálně nejvíc řeší přijímání lidí

Svolal jsem setkání devíti zemí, které aktuálně nejvíc řeší přijímání lidí

Komentář na facebookovém profilu k financování okamžité pomoci ukrajinským uprchlíkům z fondů EU

 Kohezní fórum v belgickém Bruselu končí, agrese Ruska vůči Ukrajině ale bohužel ne. Proto jsem hned na pondělí svolal setkání devíti zemí, které aktuálně nejvíce řeší přijímání lidí prchajících před válečným konfliktem. Pokusíme se vyhodnotít, jak jsou na tom tyto členské státy s fondy EU, abychom dále mohli jednat s Evropskou komisí o uvolnění většího balíku peněz. Je nutná okamžitá pomoc, protože příliv dalších a dalších lidí, o které je nutné se řádně postarat, proudí dál.

Politika soudržnosti se vyvíjí a musíme reagovat napříč EU na jednotlivé výzvy. Ta největší je na stole. Regiony na východě se musí nyní vypořádat s migrační krizí. Během akce jsme řešili jednotlivé aktivity členských států a zkušenosti s realizací politiky soudržnosti.

Apeloval jsem také na další přijímání co nejtvrdších sankcí vůči Rusku a Bělorusku. Z pohledu MMR považuji za zásadní otázku zadávání veřejných zakázek, kde je třeba zabránit nepřímému financování této agrese z veřejných zdrojů a vyloučit všechny subjekty spojené s ruským režimem z výběrových řízení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama