prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2022 17:14:00

Falešné informace hrají na notu závisti a nenávisti

Falešné informace hrají na notu závisti a nenávisti

Komentář na facebookovém profilu k zajištění důstojných podmínek azylu pro ukrajinské uprchlíky

 Na klid zbraní to ani po více než třech týdnech od začátku ruské invaze nevypadá. Naopak. Ruská agrese se vůči civilnímu obyvatelstvu stupňuje. Města jsou obléhána a ostřelována. Mnozí utekli jen s tím nejnutnějším a denně ve zpravodajství a na sociálních sítích sledují, jak tanky a rakety ničí jejich domovy.

Všichni jsou vystrašení. Bojí se o svou budoucnost. Bojí se o své muže, kteří brání jejich vlast před bezprecedentní agresí. To jsou hrdinové, kteří bojují i za Evropu.

Ačkoliv se ve veřejném prostoru objevují pozitivní zprávy a mnozí se aktivně podílí na pomoci uprchlíkům, tak tu kolují i falešné informace, které hrají na notu závisti a nenávisti.

Vzdejme se představ o uprchlíkovi jako o člověku v roztrhaných šatech, bez znalosti moderních technologií a s dětmi naloženými na dvoukoláku. Ukrajinci žijí podobně jako my. Používají chytré telefony, sociální sítě, mnozí mají dobré vzdělání. Kyjev je moderní metropole, srovnatelná s městy západní Evropy.

Jsou to lidé jako my. Mají podobnou kulturu, víru i hodnoty. Proto musíme těmto lidem, prchajícím před válkou, zajistit co nejdůstojnější podmínky azylu. Jsem rád, že ve společnosti panuje podobná nálada.

Bude to těžké, ale zvládneme to.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama