Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2022 13:19:51

Pokračuje omezení svobody projevu

      Pokračuje omezení svobody  projevu

Ministr financí Zbyněk Stanjura ve svém projevu na 16. schůzi Poslanecké sněmovny vyslal ostrý vzkaz opozičním poslancům.

 

Podle něj je nehoráznost, opírat se o odvahu premiéra. „Zvykněte si na to, že vy ho tady nebudete školit, vy ho tady nebudete vyvolávat. Petr Fiala jel osobně do Kyjeva“.

    Je zcela bezpředmětné, který z opozičních   poslanců  Stanjuru  k jeho slovům  vyprovokoval .  Není ani podstatné , kde a jakým způsobem, se slavná premiérova cesta do Kyjeva uskutečnila. Je zásadní, že na půdě PS PČR  si dovolí někdo určovat, jaký rozměr může mít projev  kohokoliv z poslanců.  

    Stanjurova  vyhrůžka je dalším znakem pokračující fašizace české společnosti.  Důkazem skutečnosti, že zatímco jeden smí, druhému je zakázáno! Pan  Stanjura  (a jeho  slavná vládní  koalice)  by si měl vzpomenout,  jak často školili ex- premiéra Babiše  právě oni!  Rozpomenout se o nějaký ten měsíc pozpátku  by se mohla i Markéta Pekarová Adamová. Ta dne 16.2.2022 sděluje  na sociální síti „ Vyzývat k protestům před domovy poslankyň  a poslanců a zastrašovat tak jejich blízké považuji za naprosto nepřijatelné. Tohle je souboj postojů, který se odehrává  v Poslanecké sněmovně. Chci proto vyzvat organizátory těchto demonstrací, aby si za oběti svých aktivit nevybírali ty, kteří se nemohou bránit, a navíc s tím nemají vůbec nic společného“.

      Lze bez výhrady souhlasit s jejími slovy, že jakékoliv forma násilí je nepřípustná.  Důležité  je, aby si tento fakt zapamatovala i samotná autorka sdělení. Nebo si již nevzpomene, že to byla vedle dalších pravicových stran právě její TOP 09,  která  vyhrotila  nenávist ve společnosti.  Nebyly to snad představitelé  pravicových stran, kteří v minulosti schvalovali nemístné útoky směrem ke KSČM,  k prezidentu republiky  M.Zemanovi a k  některým členům bývalé vlády?  Nyní pane Stanjuro,  paní Pekarová  a další členové vlády,   začínáte bohužel  jen sklízet plody své práce !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama