Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2022 21:09:00

Pracují orgány, činné v trestním řízení, a naše justice dobře?

Pracují orgány, činné v trestním řízení, a naše justice dobře?

Komentář na facebookovém profilu k obvinění expremiéra Babiše z dotačního podvodu v kauze Čapí hnízdo

 Kauza Čapího hnízda, kdy se Andrej Babiš na chvíli převlékl za drobného podnikatele, aby mohl vyinkasovat 50 miliónů korun, začala v roce 2006. Poslanecká sněmovna poprvé vydala Babiše k trestnímu stíhání v roce 2017, podruhé v roce 2018, potřetí v roce 2022.

Dávno už nejde pouze o Babiše, ale o demonstraci toho, jak pracují zdejší orgány činné v trestním řízení. Kdo za to nese odpovědnost?

Ministry spravedlnosti byli od roku 2006 Jiří Pospíšil (ODS), Daniela Kovářová (nestr.), Jiří Pospíšil (ODS), Pavel Blažek (ODS), Marie Benešová (nestr.), Helena Válková (ANO), Robert Pelikán (ANO), Taťána Malá (ANO), Jan Kněžínek (za ANO), Marie Benešová (za ANO) a Pavel Blažek (ODS).

Ministry vnitra byli od roku 2006 Ivan Langer (ODS), Martin Pecina (za ČSSD), Radek John (Věci veřejné), Jan Kubice (za ODS), Martin Pecina (za ČSSD), Milan Chovanec (ČSSD), Lubomír Metnar (ANO), Jan Hamáček (ČSSD) a Vít Rakušan (STAN).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama