Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2012 9:27:33

Rožnov navštívila ministryně kultury ČR

Rožnov navštívila ministryně kultury ČR

Ministryně kultury České republiky Alena Hanáková navštívila v pondělí 14. května Rožnov pod Radhoštěm. Na radnici se mistryně setkala s vedením města, poté v doprovodu starostky Rožnova Markéty Blinkové a ředitele muzea Vítězslava Koukala navštívila

 

119/2012 Rožnov navštívila ministryně kultury ČR



Městský úřad informuje



Tisková zpráva č. 119/2012
ze dne 14. 5. 2012



Rožnov navštívila ministryně kultury ČR

Ministryně kultury České republiky Alena Hanáková navštívila v pondělí 14. května Rožnov pod Radhoštěm. Na radnici se mistryně setkala s vedením města, poté v doprovodu starostky Rožnova Markéty Blinkové a ředitele muzea Vítězslava Koukala navštívila Valašské muzeum v přírodě, prohlédla si Jurkovičovu rozhlednu a návštěvu ukončila prohlídkou Rožnovských pivních lázní.


Ministryně kultury ČR Alena Hanáková navštívila město na pozvání starostky Markéty Blinkové. „Cesta do Rožnova je součástí mého putování po České republice za krásami této úžasné země a to především v oblasti kultury a kulturnosti. Má to samozřejmě i druhou část, což je návštěva Valašského muzea v přírodě, které je naše příspěvková organizace. A bylo by s podivem, kdyby ministryně kultury neměla jednu z prvních návštěv právě v Rožnově. Nehledě na to, že Valašsko je můj rodný kraj a tak k němu samozřejmě inklinuji,“ prozradila ministryně Hanáková.

„S paní ministryní jsme členkami Zastupitelstva Zlínského kraje a na jednom ze zasedání jsme se dohodly na návštěvě Rožnova. Pozvánka do našeho města byla součástí blahopřání k jejímu jmenování ministryní kultury ČR. Jsem moc ráda, že paní ministryně našla ve svém kalendáři volný termín a dnes k nám zamířila. Vzhledem k tomu, že Rožnov je kulturním městem, koná se tady řada významných akcí a především zde máme Valašské muzeum a nově také Jurkovičovu rozhlednu, bylo téma našeho jednání velmi široké. Samozřejmě jsme se mimo jiné bavily o probíhajícím výběrovém řízení na nového ředitele muzea, protože i já jsem členkou výběrové komise a paní mistryně bude na základě doporučení této komise nového ředitele jmenovat,“řekla starostka Rožnova Markéta Blinková.
Ministryně kultury prozatím nechtěla probíhající výběrové řízení nijak komentovat. „V pátek 11.5.2012 byl termín uzávěrky přihlášek, takže já ani nevím, kdo o tuto funkci projevil zájem. V červnu se jednotliví kandidáti představí a následně v horizontu dnů maximálně týdnů rozhodneme o novém vedení Valašského muzea. Budoucí ředitel či ředitelka by měl být člověkem, který celým svým srdcem a celým svým já bude Valašské muzeum v přírodě podporovat, chránit a bude dbát na to aby nejen rostlo, ale také aby bylo hospodárné. To jsou věci, které chceme po všech vedoucích na jakémkoliv úseku,“ uzavřela Alena Hanáková s tím, že se do Rožnova určitě v dohledné době podívala na některý z letních folklorních festivalů.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama