Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2012 9:34:23

Seminář k „Evropskému roku aktivního stárnutí“

Seminář k „Evropskému roku aktivního stárnutí“

V březnu letošního roku byl v České republice zahájen „Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 (dále jen EY2012)“. Rožnov pod Radhoštěm se do tohoto projektu zapojí mimo jiné pracovním seminářem, kterého se zúčastní náměstek..

 Tisková zpráva č. 120/2012
ze dne 17. 5. 2012



Seminář k „Evropskému roku aktivního stárnutí“



V březnu letošního roku byl v České republice zahájen „Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 (dále jen EY2012)“. Rožnov pod Radhoštěm se do tohoto projektu zapojí mimo jiné pracovním seminářem, kterého se zúčastní náměstek ministra práce a sociálních věcí Jan Dobeš, vládní koordinátorka akcí, organizovaných v ČR v rámci EY 2012 Lenka Bočková, vedení města Rožnov pod Radhoštěm a zástupci rožnovského Seniorcentra. Seminář se uskuteční v úterý 22. května 2012.


Evropská populace stárne a její průměrný věk se prodlužuje. Statistiky hovoří o tom, že v České republice bude za necelé půlstoletí na dva občany v produktivním věku připadat jeden senior. Státy Evropské unie tak realizují různé národní programy. V případě České republiky byl v roce 2008 vytvořen dokument nazvaný „Kvalita života ve stáří – národní program přípravy na stárnutí na období 2008-2012. A právě tento dokument by se měl v letos vyhlášeném Evropském roce aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 aktualizovat. Podobné aktivity jsou realizovány také na úrovni měst.
„V Rožnově jsme na základě zpracovaného Komunitního plánu sociálních služeb vytvořili organizaci nazvanou Seniorské centrum. Z rozpočtu města poskytujeme na zajištění služeb tohoto centra každoročně přibližně XXX korun. Navíc jsme v prostorách jedné z rožnovských mateřských škol poskytli zázemí na fungování tohoto Seniorského centra, které k dnešnímu dni čítá více než 1.500 občanů Rožnova,“ vypočítala starostka Rožnova Markéta Blinková.
„Další aktivitou naplňující EY 2012 bude pracovní seminář určený zástupcům seniorských sdružení i organizací zajišťujících sociální služby pro seniory. Seminář se uskuteční v úterý 22. května od 14,00 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ v Rožnově p.R. Kromě představitelů města a zástupců seniorských sdružení se semináře zúčastní také náměstek ministra práce a sociálních věcí Jan Dobeš (který byl mimochodem pověřen aktualizací stávajícího Národního programu přípravy na stárnutí na roky 2013-2016) a vládní koordinátorka akcí, organizovaných v ČR v rámci EY 2012 Lenka Bočková,“ doplnil předseda dozorčí rady Seniorského centra Rudolf Konečný s tím, že seminář uspořádala dozorčí rada Seniorského centra ve spolupráci s Klubem seniorů, o.s.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama