Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2022 6:37:00

Patnáct milionů pro dobrovolné hasiče

Patnáct milionů pro dobrovolné hasiče

Na nákup nebo opravu požární techniky či věcných prostředků, ale také na výstavbu a rekonstrukci hasičských zbrojnic jednotek sborů dobrovolných hasičů (SDH) odsouhlasili krajští radní částku 15 051 000 korun.

 Přidělení dotací musí ještě schválit zastupitelstvo.
Jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí patří mezi členy krajského integrovaného záchranného systému a mají v něm svoji nezastupitelnou roli. Jihomoravský kraj podporuje dobrovolné hasiče dlouhodobě.

„Peníze jdou hlavně na zlepšení materiálního a technického vybavení. Celkem míří do 131 obcí, které jednotky dobrovolných hasičů zřizují. Jsou pro nás nepostradatelní. Pomáhají nejen při požárech a kalamitách, ale při všem, co nás potkalo v posledních letech. A právě teď nám pomáhají i se zvládáním pomoci lidem z Ukrajiny,“ uvedl hejtman Jan Grolich.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama