Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2012 16:20:12

Netransparentní postupy v ŘSD prohloubí chaos v resortu dopravy

Netransparentní postupy v ŘSD prohloubí chaos v resortu dopravy

ČSSD je přesvědčena, že rychlý způsob jmenování Davida Čermáka do čela Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ukazuje na chybné nouzové řešení...

ČSSD je přesvědčena, že rychlý způsob jmenování Davida Čermáka do čela Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ukazuje na chybné nouzové řešení, kdy ministr dopravy Pavel Dobeš zřejmě narychlo nesehnal nikoho kompetentního. Velkým překvapením je totiž nejen rychlost Čermákova jmenování, ale především to, že klíčová pozice je obsazena bez výběrového řízení a krizový manažer je téměř bez manažerských zkušeností.

„Obavy, že bude ŘSD řízeno netransparentním způsobem posiluje i to, že Čermák pracoval jako poradce již pro předchozí ministry. Je zarážející, že nebyl osloven žádný z regionálních ředitelů ŘSD, ale méně zkušený politický kádr,“ uvedl stínový ministr dopravy a hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

 ČSSD upozorňuje na fakt, že poslední kontrola ŘSD navíc ukázala katastrofální stav řízení této státní organizace. Neprůhledná výběrová řízení, naprosto nestandardní postupy a stovky miliónů korun, které jsou bez jakékoli kontroly utráceny ve zjevně nesmyslných projektech, byly pro NKÚ důvodem k podání trestního oznámení.

 „ŘSD se potýká s velkým množstvím problémů. Nečerpají se evropské peníze a obrovský problém je i s čerpáním peněz ze státního rozpočtu, kdy využito není ani deset procent financí. Jmenování krizového manažera bez zkušeností s řízením komplikovaných investičních celků, je hazardem, který prohloubí chaos, jež celý resort pod vedením Pavla Dobeše zažívá,“ dodává Chovanec.

 Klíčovou otázkou je přitom budoucí financování dopravní infrastruktury v ČR a strategický plán její výstavby a údržby.

 „Za téměř dva roky nepředložil nikdo žádnou smysluplnou strategii ani dlouhodobý plán výstavby. To, že by s něčím takovým přišel nový ředitel ŘSD během následujících 14 dnů je fikce a matení veřejnosti. Je obrovskou chybou Pavla Dobeše, že se mu za celou dobu jeho působení na ministerstvu nepodařilo odbornou debatu na toto téma nastartovat,“ uzavírá Chovanec.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama