PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2022 21:28:00

Tradice nás mají těšit, ne strašit

Tradice nás mají těšit, ne strašit

Komentář na facebookovém profilu k velikonočním tradicím.

 Tradice nás mají těšit, ne strašit!

Plánujete se v pondělí zúčastnit šlehání, šupání, pomlázky nebo na mrskačky? Skvělé, je to naše originální tradice a je to příležitost k setkávání i zábavě. Mějme ale na paměti, že z oslav by měli mít dobrý pocit všichni zúčastnění a nic by se nemělo dělat proti jejich vůli.

Velká část žen si totiž tuto část velikonočních zvyků neužívá. Pro 60 % z nich je to nepříjemné a každá desátá žena tuto tradici dokonce obrečela. A že některým ženám pak zůstávají na těle modřiny, to by se rozhodně nemělo dít za žádných okolností. Jak ale dokládá Konsent - Když to nechce, tak to nechce, jít na pomlázku může být nepříjemné i mužům, kteří se u toho cítí například trapně nebo se do toho nutí jen pod společenským tlakem.

Je tedy naprosto v pořádku se některých zvyků neúčastnit, když člověk nechce. A neměl by ho pak k tomu nikdo nutit. Dělejme si zkrátka takové Velikonoce, aby se nám líbily. Ať už jsou o původních oslavách života a jara, čistě křesťanských duchovních oslavách nebo o tradicích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama