Mgr. Vítězslav Schrek

  • ODS
  • Vysočina
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2022 6:41:00

Odstartovala Čistá Vysočina. Do úklidu přírody se zapojí 26 tisíc dobrovolníků

Odstartovala Čistá Vysočina. Do úklidu přírody se zapojí 26 tisíc dobrovolníků

Rekordní počet účastníků letos hlásí organizátoři akce Čistá Vysočina. Téměř 26 tisíc lidí bude až do 24. dubna na Vysočině sbírat odpad nejen z krajnic u silnic, ale i v parcích nebo čistit koryta řek.

 „Do akce se letos přihlásilo 655 subjektů. Nejpočetnější zastoupení mají obce, kterých se přihlásilo více než 200. Svůj úsek si už uklidilo i vedení Kraje Vysočina. Cestou z Jihlavy do Rantířova jsme dali 12 plných pytlů odpadu,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Zda je to málo nebo hodně nechá na posouzení ostatních účastníků akce.


V minulosti dobrovolníci sesbírali v průměru 80 tun odpadu ročně. Ti, kteří sbírají pravidelně poukazují na menší odpadkovou zátěž. Ale stále je co sbírat. „Snažíme se přírodu, ale i sebe kultivovat a postupně vytváříme z Vysočiny lepší místo pro život,“ doplnila Hana Hajnová, náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje.

Letošní kuriózní nálezy: nefunkční šicí stroj, zahradní houpačka (dosloužila), kompletní jablečný možná hruškový kompot, mnoho druhů dětského oblečení různých velikostí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama