Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2022 20:35:00

Lži a dezinformace do škol nepatří

Lži a dezinformace do škol nepatří

Komentář na facebookovém profilu k učitelce z Prahy 6, která předložila svým žákům svůj vlastní pohled na válku na Ukrajině.

 Všichni od malička učíme svoje děti, že lhát se nemá. Proto se taky asi shodneme, že lži a dezinformace do škol nepatří. Tady paní učitelka tvrdila dětem, že "v Kyjevě se nic neděje" a uplácala dětem takový dezinformační dort, že by jí i Pejsek s Kočičkou záviděli.

Nejstrašnější na tom celém je, že to dětem celé podala tak, že by nejeden žák mohl nabýt dojmu, že Rusko jedná vlastně spravedlivě, že se brání, ale Česká televize a ostatní média o tom záměrně lžou. Proto by podle ní měly děti sledovat weby sdílící ruské narativy, protože tam se skrývá pravda. Ta opravdová, kterou se nám tu bojí ukazovat a říkat. Nebo to je zakázané. To je jedno.

Škola je místem pro diskuzi i pro různé názory, ale lež není názor a lhaní není výchozím bodem pro diskutování čehokoli. Jsem pyšný, že v Praze 6 máme děti, které jednak nejsou blbé a jednak se umí hlasitě ozvat, když do nich někdo tlačí nesmysly.

Lháři do škol nepatří. Já i radnice naprosto podporujeme kroky paní ředitelky. A moc děkuju jí i dětem za zásadový postoj.

Více se o celé kauze dozvíte v reportáži Seznam Zprávy ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama