Ing. Miroslav Zborovský

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2022 16:20:21

Majitelé vozidel do 12 tun nemusí platit silniční daň

Majitelé vozidel do 12 tun nemusí platit silniční daň

Komentář na facebookovém profilu k silniční dani

Dnes je termín zálohy na Silniční daň, který však již neplatí pro vozidla do 12 tun. A proč již Silniční daň nemusí platit majitelé vozidel do 12 tun? Co je důvodem a jaké povinnosti z toho tedy vyplývají?

Letos vláda v rámci snahy zmírnit dopady nárůstu ceny paliv v důsledku války na Ukrajině přistoupila ke zrušení povinnosti platit zálohy na silniční daň z vozidel do 12 tun, proto zálohy na silniční daň z těchto vozidel už neplaťte.

Vaše nejčastější otázky v této souvislosti jsou:

Musím něco hlásit nebo o něco žádat finanční úřad? Ne nemusíte. Ke zrušení záloh na silniční daň pro vozidla do 12 tun došlo rozhodnutím ministerstva financí a toto je finančním úřadům automaticky známo a nebudou nikoho vyzývat k uhrazení těchto záloh.

Co daňové přiznání k dani silniční za rok 2022? Předpokládá se, že to během roku 2022 bude také přijata novela zákona o silniční daně, která povinnost platit silniční daň za vozidla do 12 tun zruší a tedy za tato vozidla již nebude nutné daňové přiznání za rok 2022 a následující podávat.

Budu Vás dále informovat o vývoji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama