JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2022 18:27:00

Pane místopředsedo, jen abychom nevyšli ze cviku...

Pane místopředsedo, jen abychom nevyšli ze cviku...

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 26. dubna 2022 - odpověď na reakci poslance Skopečka

 Pane místopředsedo, prostřednictvím paní předsedkyně,

my už to máme nacvičené, že, my spolu chodíme pravidelně do všech televizních debat, protože pan ministr financí se mnou nechodí. To nevadí, já jsem ráda. Takže si to zase ještě musím zopakovat znova. No, než přišel covid, tak díky hospodaření naší vlády byly vyrovnané přebytkové rozpočty. To znovu připomínám. Než přišel covid. A my na covid nic nesvádíme.

Prostě ta situace, to byla ta naše černá labuť, jak já říkám. A vaše černá labuť zase, jak vy říkáte, je válka na Ukrajině. Ono nemůžete jenom, když máte takovou situaci, v jaké jsme byli, vytrhnout pár věcí a říct: Vy jste dali na pomoc jenom tolik. Protože tam samozřejmě s tím souvisí zdravotnictví, s tím souvisí investice, s tím souvisí udržení sociálního smíru, což jsem zvědavá, jestli se vaší vládě podaří - já o tom pochybuji. No a přes to všechno jsme udrželi šesté nejméně zadlužené finance.

Já mám takovou zajímavou tabulku, jak se v těch číslech pořád hrabu. Tak nárůst dluhu, mám to v procentech HDP, za vlád ODS byl asi o 15,6 procenta. A za dobu, kdy ve vládě bylo ANO, to byly asi 2,1 procenta. A to jsme se potýkali s obrovskou krizí. Připouštíme, že tato nebude o moc menší. Tak jenom, abychom si to vyjasnili a nevyšli ze cviku, protože nás určitě čeká zase brzo nějaká debata.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama