PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2022 14:33:00

Regulovat energetické nápoje? Co vy na to? Piráti vždy stojí za svobodou

Regulovat energetické nápoje? Co vy na to? Piráti vždy stojí za svobodou

Komentář na facebookovém profilu k případné regulaci energetických nápojů.

 Co si myslíte o energetických nápojích a omezení jejich dostupnosti? Já osobně jsem vždy opatrná při jakékoli regulaci. Svoboda je pro Piráty důležitou hodnotou. Leckdy dobrá snaha může přinést omezení, se kterým jsme nepočítali a třeba nás i překvapí.

Co ale víme je, že energetické nápoje škodí dětem. Děti a mladí, kteří hodně pijí energetické nápoje, mohou trpět bolestmi hlavy a mají problémy se spánkem. Nadměrná konzumace těchto nápojů souvisí také s horšími studijními výsledky, fyzickým a duševním zdravím.

Možná někoho překvapí, že jedna čtvrtlitrová plechovka může obsahovat asi tolik kofeinu jako dvojité espresso. A kolik jich některé děti za den vypijí?

Podle posledních údajů u nás pije energetické nápoje 80 procent náctiletých, a dokonce 40 procent dětí do l0 let. Jsme v tomto v Evropě na špici a ta čísla jsou hrozivá.

Co myslíte, měla by se konzumace a prodej těchto nápojů dětem a mladistvým do 18 let regulovat? Nebo bychom měli apelovat na odpovědnost rodičů?

Váš názor mě zajímá!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama