PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2022 15:43:00

Babišův zájem o ruskou, ne norskou ropu

Babišův zájem o ruskou, ne norskou ropu

Projev na 20. schůzi Poslanecké sněmovny 3. května 2022 k programu schůze.

 Děkuji za slovo. Děkuji také kolegům, že byli tak vstřícní a umožnili mi nyní vystoupit a bezprostředně reagovat, je to samozřejmě trošku nevšední situace, kdy z roli řídící schůze, která uděluje slovo, jsem přímo oslovována, abych reagovala. Nicméně k té věci.

Jde o to, že vyšly najevo skutečnosti, které publikoval například server Neovlivní.cz. Tyto skutečnosti jsem komentovala... (Rozruch v sále.)

Takže ještě jednou. Komentovala jsem skutečnosti popsané v různých médiích, mimo jiné v médiu jménem Neovlivní. A komentovala jsem to, že jsou v příkrém rozporu vyjádření zástupců Polska, bývalého premiéra Bohuslava Sobotky a toho, co říká třeba pan bývalý premiér, nyní pan poslanec Babiš. A tento příkrý rozpor je něco, co jsem interpretovala jako že tam mohl mít vliv, byznysový zájem, byznysový zájem na tom, že je nastavena ta konkrétní chemička na tu ropu ruskou spíše než norskou.

A chci zdůraznit, že jsem se patrně trefila do černého, protože to, že to vyvolalo nyní dnes reakci, je důkazem, že jsem na tuto skutečnost, že ty zájmy byznysové mohly převážit nad zájmy naší republiky, upozornila zcela správně a zcela patřičně. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama