Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2022 10:41:00

Východní despocie kasíruje cash za české byty. Naprostá šílenost

Východní despocie kasíruje cash za české byty. Naprostá šílenost

Komentář na facebookovém profilu k bytům, které na Praze 6 patří Rusům.

 Malá Moskva v Praze 6, to není jenom ambasáda, škola, kostel a kulturní centrum. Ale taky velká spousta obytných domů a bytů. Celkem nějakých bratru 40 čísel popisných. Slušná nálož. A jak už tomu v Rusku a u rusáků (neplést se slušnými Rusy) bývá, dělají si tam, co chtějí.

Což o to, v areálu ambasády, který je - zjednodušeně řečeno - diplomaticky chráněný, ať si dělají co je libo. Ale ostatní budovy, na které se diplomatické výsady a imunity nevztahují, musí být využívány v souladu s našimi domácími předpisy, například kolaudačním rozhodnutím.

O co jde. Rusko na základě mezivládních smluv získalo v 70. letech zhruba 240 bytů v bytových komplexech na Praze 6. Tyhle byty teď dál pronajímá a má z nich zisk. Po svých nájemnících navíc nájem vybírá v hotovosti. Naprostá šílenost. Nemůžu se smířit s tím, že zatímco hledáme cesty, jak odstřihnout Rusko od peněz na krvavou válku, tahle východní despocie kasíruje cash za české byty.

No, a vzhledem k tomu, že jsou ty byty na území Prahy 6, pustili jsme se do řešení, jak byty získat do veřejného vlastnictví pro plnění českých veřejných účelů. Morální nárok na ně rusáci nemají ani omylem a jde dost pochybovat o tom, že na něj mají nárok i právní, protože jak mají ve zvyku, porušovali smlouvy i v tomhle případě. Ale i v případech dalších. Nelegální pekárny v bytových prostorách, kostel v prostorách autoservisu, závory znemožňující vstup na veřejné komunikace a jiné nešvary jsou v Malé Moskvě prakticky na denním pořádku.

Proto jsem se sešli se zástupci ministerstva zahraničí a probrali, jak na ně. A ono to půjde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama