Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2022 13:14:00

Nehrajeme si na vlastním písečku, spolupracujeme

Nehrajeme si na vlastním písečku, spolupracujeme

Komentář na facebookovém profilu k vysokorychlostní železnici v ČR.

 V Evropě nenajdete moc větších odborníků na vysokorychlostní tratě, než je britský profesor Andrew McNaughton, se kterým jsem měl možnost dnes hovořit.

Při přípravě našich vysokorychlostních tratí si nehrajeme na svém vlastním písečku, ale naopak intenzivně spolupracujeme se zahraničními experty a učíme se z jejich zkušeností. Profesor McNaughton už několik let spolupracuje se Správa železnic, vytvářel například oponentury jednotlivých studií proveditelností na naše připravované vysokorychlostní tratě. O vysokorychlostních tratích ví první poslední, pracoval totiž jako hlavní inženýr na přípravě britské High Speed 2, která spojí Londýn s oblastí Manchesteru.

Zkrátka a dobře, učíme se od těch nejlepších, aby i naše vysokorychlostní tratě představovaly evropskou špičku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama