Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2022 13:05:00

Konec týdne zpříjemní krajské Dny pro rodinu v Trutnově a Hradci Králové

Konec týdne zpříjemní krajské Dny pro rodinu v Trutnově a Hradci Králové

Hudební a taneční vystoupení, hry pro děti i dospělé či soutěže. Takové budou Dny pro rodinu, které se uskuteční v pátek 13. května v Trutnově a v neděli 15. května v Hradci Králové.

Krajské akce cílí na rodiny s dětmi i seniory. Kromě bohatého programu představí také aktivity ke společnému trávení volného času, kulturní akce či nabídky z oblasti cestování. Další informace jsou na webu www.dnyprorodinu.cz.

„Dny pro rodinu pořádá Královéhradecký kraj ve spolupráci se spolkem Sítě pro rodinu a obcemi v regionu. Naším cílem je vytvořit akce pro celou rodinu – pro děti s rodiči ale i babičkou a dědečkem, ale současně překračující obory. V programu proto nejsou jen hudební či divadelní vystoupení, ale také nabídky turistických aktivit, sítě mateřských center či stacionářů. Návštěvníci Dnů pro rodinu všech věkových kategorií se tedy skvěle pobaví, ale současně si odnesou užitečné informace nejen pro trávení volného času,“ uvedla náměstkyně pro oblast sociálních věcí a kultury Martina Berdychová.

Kulturně-hudební vystoupení i soutěže pro nejmenší

V Trutnově se Den pro rodinu uskuteční v pátek 13. května od 10:00 do 18:00. V areálu Střediska volného času Na Nivách se návštěvníci mohou těšit na dopolední i odpolední program.

Na podiu v průběhu celého dne postupně vystoupí: s hudebním číslem děti z MŠ Trutnov (10:00–12:00), sestava trutnovských gymnazistů pod názvem Colours of GTU (12:00–12:30), klienti Stacionáře mezi mosty (12:45–13:45) nebo děti z trutnovské základní umělecké školy (14:00–15:50).

Své umění předvedou také tanečníci z nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Shelter RIAPS (15:50–16:00) a závěr dne bude patřit hudebníkům z hostitelského Střediska volného času Trutnov (16:00–17:15).

Vedle toho se v rámci akce představí organizace a subjekty ze sociální oblasti, kultury a cestovního ruchu s nabídkami zajímavých aktivit, tipů na výlety či aktivního trávení volného času. Informace budou užitečné nejen pro dospělé, ale i děti a seniory.

Mladší účastníci se budou moci zapojit do razítkovací soutěže, při které budou na jednotlivých stanovištích plnit úkoly a sesbíraná razítka mohou vyměnit za milou odměnu. Na děti budou také čekat různé hry a tvořivé dílničky.

Na hradecký Den pro rodinu mohou návštěvníci přijet vláčkem

Den pro rodinu v Hradci Králové se odehraje v neděli 15. května od 10:00 do 17:00 v Žižkových sadech. Doprovodný program bude probíhat na dvou stanovištích v dopoledním a odpoledním bloku. Zájemci se mohou těšit na dětskou diskotéku (13:20–14:00), vystoupení kouzelníka (14:00–14:30), přehlídku hořických mužoretů ze skupiny ArtRosa (14:30–14:45) nebo koncert skupiny S.T.O. Jazz Orchestra (16:00–17:00). Děti se mohou těšit na hrané i loutkové pohádky.

Stejně jako v Trutnově bude i v krajském městě na návštěvníky čekat řada organizací, které se zaměřují na rodiny, a to nejen rodiče s dětmi, ale i babičky a dědečky. Připravené pro ně budou soutěže, ukázky různých sportů, výtvarné dílny či tipy na trávení volného času v přírodě, divadle, na zámku či na hřišti.

Návštěvníci se i na hradeckém Dni pro rodinu mohou zúčastnit razítkovací soutěže a po splnění deseti úkolů získat odměnu.

V rámci hradeckých Dnů pro rodinu bude připravený i turistický vláček, který pojede na trase: Muzeum východních Čech, Magistrát města, Labyrint Divadla Drak, Velké náměstí a Smetanovo nábřeží. Cestující mohou přistoupit kdekoliv a muzeum, divadlo Drak či Bílou věž na Velkém náměstí také navštívit. Ceny jízdného a jednotlivé časy odjezdů zájemci najdou na webu www.dnyprorodinu.cz.

Další Dny pro rodinu se uskuteční v neděli 22. května v Rychnově nad Kněžnou, sobotu 11. června v Náchodě a neděli 12. června v Jičíně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama