Mgr. Josef Cogan

  • STAN
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2022 13:22:00

Žádný věcný argument, jenom čistá obstrukce

Žádný věcný argument, jenom čistá obstrukce

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 11. května 2022.

My jsme, myslím, velmi vstřícně zařadili na úterý, na včera, ten bod od 18 hodin, projednání té strategie. Byl tady požadavek opozice. Já jsem předložil ten návrh, zařadili jsme ho na pevný čas. Jak to dopadlo? Já si třeba myslím, že možná v tuto chvíli ANO chtělo opravdu tu strategii diskutovat. Ale jaká je logika, pokud se ta strategie se má říct? Logika je, že ten, kdo ji má předkládat, tak vlastně tu strategii předloží, vyjádří se k tomu i konkrétní ministři. Takže ten sled času, aby se vlastně mohla vyjádřit opozice a rozebírat ten dokument, byl měl být logicky po tom, až se to prostě rozebere.

To, co nastalo tady včera, bylo, že bod, který chtělo ANO - my jsme ho vstřícně zařadili - zobstruovala druhá opoziční strana. Zcela ostře ho prostě zobstruovala. Navázalo to ale na druhou stranu na to, že předtím čtyři hodiny toho dne byly zobstruované zase kolegy z ANO. Prostě čtyři hodiny předtím, v úterý, včera, jsme neudělali nic. Prostě jeden bod zobstruovalo tyhle čtyři hodiny ANO, potom to zobstruovala druhá část opozice. A v podstatě ten čas jste tady zabrali kompletně.

My dneska navrhujeme jednoznačně zařazení toho bodu. Je na vás, kdy začne. Bylo tady řečeno jakože stavební zákon, jak je potřeba ho ještě dál projednat. Na tom stavebním zákonu jsme strávili tady desítky hodin. Tady i ve výborech. Jedná se jenom o odložení účinnosti. Všichni jsme tady k tomu už řekli poměrně dost. Kdo chtěl něco říct, měl tady čas.

Máte pocit, že dneska, když k tomu stavebnímu zákonu budete tady další čtyři hodiny mluvit a dalších pět hodin budete mluvit třeba jindy, že se to změní, že my budeme hlasovat jinak, že pro tu účinnost nebudeme hlasovat? Má někdo pocit, že se tohle stane? Prostě se to nestane. Je to zase jenom čistá obstrukce. Žádný věcný argument, jenom čistá obstrukce na jednání té Sněmovny. Takže obstruujete stavební, střet zájmů, korespondenční volbu, teď i strategii týkající se uprchlíků. Tak se prostě zamyslete. V podstatě obstruujete celou Sněmovnu, snažíte se ji paralyzovat. My jsme připraveni...

Vít Rakušan tady řekl. Včera jste to určitým způsobem zobstruovali. On řekl, že dneska flexibilně zajistil i ty další ministry, aby tady byli, oni mají také svoje povinnosti, řeší další věci. Zajistil je, aby tady dneska byli, abychom to flexibilně projednali. A co, zase jenom mlžíte a řešíte - my to máme v deset. Ten stavebák fakt může být sfouklý za deset patnáct minut a můžeme tady jednat o té strategii. A pak můžeme jednat dál, kolik je k tomu ještě potřeba prostoru, jestli bylo všechno zodpovězeno. Anebo dojde k tomu, že to zobstruujete a pak se nedivte, že vám nemůžeme odpovídat, když si obstruujete sami sebe. (Potlesk z pravé strany sálu.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama