MUDr. Vladimír Zlínský

  • SPD
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2022 18:15:00

Pane premiére, vysvětlete občanům, kde končí svoboda slova a kde začíná dezinfor

Pane premiére, vysvětlete občanům, kde končí svoboda slova a kde začíná dezinfor

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 12. května 2022 k boji proti dezinformacím.

 Vážená paní předsedající, děkuji vám za slovo. Vážený pane premiére, po vašem výstižném obecném definování pojmu dezinformace při minulých interpelacích, si dovolím doplnit několik vět z Charty 77, a z myšlenek Václava Havla.

Cituji z Charty 77: "Statisícům dalších občanů je odpírána svoboda od strachu, protože jsou nuceni žít v trvalém nebezpečí, že projeví-li své názory, ztratí pracovní a jiné možnosti. Uplatnění práva vyhledávat, přijímat, rozšiřovat informace a myšlenky všeho druhu, bez ohledu na hranice, ať ústně, písemně, nebo tiskem, i prostřednictvím umění, je stíháno nejen mimosoudně, ale i soudně, často pod rouškou kriminálního obvinění". Konec citace.

14. listopadu 2009 Václav Havel řekl - cituji: "Neskončila éra diktatur a totalitních systémů. Ona možná skončila v té podobě, jak ji známe z 20. století. Ale rodí se nové, daleko sofistikovanější způsoby ovládání společnosti". Konec citace. A nyní dotazy. Jste schopný, pane premiére, formulovat aspoň tři konkrétně dezinformace, které mají tu moc destabilizovat či rozvrátit Českou republiku, a proti kterým se nelze bránit pravdivými protiargumenty? Prokažte, že existují konkrétní dezinformace, pro něž by i Václav Havel obětoval svobodu slova a myšlení.

Vážený pane premiére, chovejte se slušně a férově, a konečně vysvětlete občanům České republiky, kde končí svoboda slova a kde začíná dezinformace. Mnoho občanů, kteří nesdílejí vaší ideologii a váš pohled na řešení současných problémů (Předsedající: Čas, čas, pane poslanče.) na to netrpělivě čeká. Děkuji za odpověď.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama