Robert Králíček

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2022 16:39:00

Jak probíhá vyjednávání ministerstva zahraničí a vnitra s Maďarskem?

Jak probíhá vyjednávání ministerstva zahraničí a vnitra s Maďarskem?

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 13. května 2022 – Představení vládní strategie zvládání ukrajinské krize

Vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové,

tak nás v korporátu učili v manažerských školeních, že máme začínat pozitivně, tak já bych chtěl pozitivně ocenit, že tento bod je na programu, ale to je tak všechno. Já si myslím, že dvě hodiny diskuse k tomuto bodu je málo, a proto bych chtěl z tohoto místa vyzvat předsedu bezpečnostního výboru, zda bychom tento bod mohli zařadit buď na nejbližší bezpečnostní výbor nebo jestli bychom k tomu mohli bezpečnostní výbor svolat, protože já bych mohl reagovat a mám spoustu otázek jak na pana ministra vnitra, tak na pana ministra zahraničí a myslím si, že nemám šanci na ně dostat odpověď, protože pokud je za mnou ještě šest lidí a ještě někteří vystupující s přednostním právem, tak při vší úctě se k těm odpovědím nedostaneme.

Nicméně na jednu otázku bych se zeptal, protože v současné době tak, jak zde mluvil můj předřečník pan Nacher, řeší se Praha, Brno, Pardubice, tuším, a pobyt některých migrantů na nádražích a já bych se chtěl zeptat, jak probíhá ze strany Ministerstva zahraničních věcí a Ministerstva vnitra vyjednávání s Maďarskem a jestli nás v takto důležité věci nepoškozují i výroky paní předsedkyně Sněmovny, která jako předsedkyně Sněmovny byla poměrně krutá k panu Orbánovi před volbami i po volbách, tak jako nám to předvedla ráno směrem k opozici. Copak my to uneseme, ale toto je docela problém, který by nám mohl tu věc komplikovat.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama