Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2022 18:09:00

V plné verzi už byl dashboard spuštěn i pro některé pražské obvody

V plné verzi už byl dashboard spuštěn i pro některé pražské obvody

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 13. května 2022 – Představení vládní strategie zvládání ukrajinské krize

 Děkuji, pane místopředsedo.

Zkusím rychle, určitě se přihlásím ještě jednou. Fascinovala mě věta, kterou jsem si napsal doslova od paní místopředsedkyně Vildumetzové, cituji: "A my jsme jasně řekli, že to strategie není." A my jsme jasně řekli, že jo. Protože to byla strategická východiska, která jsou rozvíjena v těch dalších měsících. Takže názor paní místopředsedkyně bych si dovolil rozporovat. Pokračujeme dál: Data z CISu, paní místopředsedkyně, abych odpověděl, jsou už překlápěna do HUMPO, implementuje armáda. Velká část už je v téhle chvíli dostupná. Dashboard už byl spuštěn i v plné verzi pro některé pražské obvody.

Pan generální ředitel Vlček, na pana hejtmana Vondráka odpovídám, tvrdí 31. května 2022. Já jsem tady na Poslanecké sněmovně jednou slíbil, že do 15. 6. 2022 určitě. Doufám, že bude mít pravdu pan ředitel. Národním koordinátorem samozřejmě zůstávám po dobu, po dobu trvání nouzového stavu a byl bych velmi rád, kdyby paní místopředsedkyně Sněmovny respektovala, že máme většinu v Poslanecké sněmovně a že rozhoduje vláda. A pokud vláda se rozhodne koordinátora vyměnit, mně se určitě uleví, ale rozhodně se nebráním ani tomu rozhodnutí, že tu funkci a diskuse s paní místopředsedkyní a dalšími povedu dále.

Reakce na pana kolegu Kotena, pokud se nepletu. Ta databáze česká samozřejmě existuje na evropské úrovni. Opakovaně upozorňujeme na to, že se ty systémy musí propojit. Evropská komise si dala sama ambiciózní závazek 31. 5. 2022, já doufám, že déle už to nebude. Co se týká všech těch poznámek o nebezpečných lidech, 80 % dospělé populace ženy, 45 % celkové děti.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama