Ing. Michaela Opltová

  • STAN
  • Plzeňský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2022 21:35:00

Předčasné důchody pro záchranáře

Předčasné důchody pro záchranáře

Komentář na facebookovém profilu k důchodu pracovníků Integrovaného záchranného sboru.

 Ze sněmovny: Předčasné důchody pro záchranáře.

Tento týden jsme se sešli také na podvýboru pro záchranné složky. Navštívili nás i zástupci záchranářů a ředitelé záchranek, řešili jsme především předčasné důchody pro ZZS. O těch aktuálně s kolegou Josef Flek jednáme s Ministerstvo zdravotnictví České republiky, konkrétně s panem náměstkem Pavlovicem. Společně usilujeme o prosazení úprav zákona o předčasných důchodech pro ZZS, který by měl začít platit od roku 2023. Na této změně je ve Sněmovně shoda napříč koalicí i opozicí, za což jsem moc ráda.  Zároveň náš návrh podporuje i Ministerstvo zdravotnictví.

Došlo ale také na další témata, projednávali jsme nedostatek zdravotnických škol a zneužívání výjezdů záchranářů. Ročně vyjedou záchranky k 1 milionu výjezdů, ale v 50 % případů se jedná o plané poplachy, což je pro záchranáře nejen demotivující, ale i drahé pro stát.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama