Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2022 15:09:00

Zrušení EET

Zrušení EET

Vláda usiluje o zrušení EET. Je to logické.

 Systém nic nepřinesl, zaměstnal další tisíce státních „ouřadů“, označil živnostníky a podnikavé lidi nálepkou zlodějů a okrádačů všech poctivě pracujících občanů a zatížil je náklady na jakousi sebekontrolu pro účely státu.

Jako bych slyšel Zápotockého – hospodského, harmonikáře a povaleče, později prezidenta: „Hospodský jsou vřed na zádech revoluce a je potřeba s nimi po bolševicku zatočit.“ Ale jak, když je sám spolu s dělnickou třídou tolik potřeboval?

Kde jsou slibované nemocnice, školky, dětská hřiště, platy sester a lékařů a blahobyt, až si na ty živnostníky došlápneme? Nikde nic… A ani to jinak dopadnout nemohlo. Trapná loterie pro „práskače“ se stala bezvýznamnou a směšnou po několika losováních. Účelová sdružení a různé samozvané svazy a asociace, vynášející do nebe výhodnost a oblíbenost EET, které nikoho nezastupovaly. Vlastně ano, tehdejší vládu a premiéra s nohsledkyní financí, vynesly své stvořitele až na místa dvojministra a místopředsedy vlády. Tato parta už je (zdánlivě?!) pryč a nová usiluje o zrušení výše jmenovaného nesmyslu.

A ejhle! Podivné asociace a samozvané svazy se probudily a opěvují výhodnost a nezastupitelnost EET pro malé a střední podnikání. Prý systém zabrání okrádání podnikatelů zaměstnanci a přinese jim větší zisk. Bývalý premiér k zrušení EET uvedl, že se to mohlo nechat alespoň pro statistické účely (asi to byl hlavní důvod zavedení systému – pro koncern). Podpořit EET a starostlivost o živnostníky přispěchal projevit i odborář Středula. Co ten ví o podnikání?! Ať se stará o bonboniéry k MDŽ a ručníky k Vánocům pro své ovečky… Nebo je to už součást jeho prezidentské kampaně????

No to nééééé…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama