Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2022 15:09:00

Bez myslivců, rybářů, včelařů, zahrádkářů... bez nich by to nešlo

Bez myslivců, rybářů, včelařů, zahrádkářů... bez nich by to nešlo

Informace na facebookovém profilu o tradiční výstavě Natura viva

 Včera jsem byla na zahájení tradiční výstavy NATURA VIVA v Lysé nad Labem, která je věnována právě myslivosti, rybářství, včelařství a pobytu v přírodě, byla dnes zahájena. A letos je to její dokonce již 27. ročník. Někdo může za mysliveckou činností vidět trofeje, paroží, výborné maso a jídlo. To stejné platí u rybářů, a tak trochu asi i u včelařů, zahrádkářů a dalších. Já za jejich prací vidím spolkovou činnost, scházení se lidí a pořádání akcí. Je to zkrátka způsob života, který ze shluku domů, stavení, cest, silnic a návsí dělá skutečnou obec.

Neumím si představit české obce a vesnice bez myslivců, rybářů, včelařů, stejně jako bez dobrovolných hasičů nebo divadelních ochotníků či sokolů a sportovců. Čím více spolkového života někde nacházíme, tím pevnější tam vidíme společenské vazby, tím zajímavější je tam společenský život.

Nemalou část svého života jsem žila a konec konců stále žiji na vesnici. A moc dobře vím, že hon či lov nebo stáčení medu, sklizeň ovoce či zeleniny jsou odměnou za dlouhou a nelehkou práci v lese, u vody, se včelami. Že ta odměna nepřichází sama od sebe. Musí nejprve příridě hodně dát, aby od ní dostali něco zpět.

Výstava NATURA VIVA nabízí nejen podívanou či nákup potřebného vybavení, ale já ji vnímám i jako oslavu práce pro přírodu. Výstava potrvá až do neděle. A co je zajímavého na programu? To najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama