MUDr. Vladimír Zlínský

  • SPD
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2022 12:27:00

Desinformace včera, dnes a zítra

Desinformace včera, dnes a zítra

Takzvaný desinformační narativ se stává v současné době hlavním vládním a eurounijním prostředkem boje proti svobodě slova.

 Dle našich tajných služeb tyto desinformace velmi sofistikovaně šíří ruské tajné služby, aby poškodily důvěru našich občanů v demokratické západní struktury a v naši vládu formou takzvané hybridní války.

Základem boje proti nim bylo nezákonné vypnutí kompletních takzvaných desinformačních webů bez předložení jakýchkoli důkazů a hrozba trestů pro jejich šiřitele.

Podporovatelé a realizátoři těchto opatření bohužel neberou v úvahu hlavní příčinu tohoto stavu, kdy informace poskytované médii hlavního proudu jsou pro svou jednostrannost neakceptovatelné určitou částí naší veřejnosti a tato nedůvěra a frustrace se projevuje lidovou tvorbou na sociálních sítích a vysokou čteností alternativních webů s jinými názory.

Je tato tvorba, ať už česká, ruská či lidová, vládnoucím strukturám skutečně tak nebezpečná, že ji musí zakazovat a nejsou schopni s ní bojovat svými skvělými přesvědčivými protiargumenty a přesným pojmenováním ruských desinformací a nechat na našich svobodných občanech, jaký si udělají názor?

Dále se ptám, lze vyloučit, že některé desinformace nešíří právě ti, kteří chtějí omezit či zrušit svobodu slova svým názorovým oponentům anebo ti, kteří mají zájem vytvářet informační smog, což vede k relativizaci všech informací dostupných na alternativních mediích a sociálních sítích?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama