Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2012 8:45:00

Sedm let babyboxy zachraňují životy

Sedm let babyboxy zachraňují životy

Vyjádření poslankyně Miloslavy Vostré k existenci babyboxů.

Babyboxy zachránily už 75 dětí. Pro každého, kdo má děti, je nepochopitelné, že někdo dokáže opustit bezbranného novorozence. Ještě nepochopitelnější je však snaha některých zpátečnických sil babyboxy zrušit. Halíce se do hávu ochránců morálky hlásají nesmyslné řeči o tom, že babyboxy nabádají k odkládání dětí. Jak velkýnesmysl to je, potvrdí lékaři, ale také kriminalisté. Tam, kde jsou umístěny babyboxy totiž rapidně klesá počet miminek odložených někde v parcích nebo temných zákoutích.

 Sedm let existence babyboxů jasně prokázalo, že jde o zařízení zachraňující životy. Navíc se tu pozoruhodně pochlapili také zákonodárci a funkce babyboxů je podpořena fungující legislativou. Pro matky, které své děti nechtějí nebo nemohou vychovávat, je bezpečnější odložit je beztrestně do babyboxu, kde má zase děťátko zaručeno přežití a následně větší naději nalézt domov a milující rodiče.
 
 Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama