doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2022 13:42:00

Česká vláda se energetice nevěnuje. Vysoké ceny ji nezajímají

Česká vláda se energetice nevěnuje. Vysoké ceny ji nezajímají

Komentář na fcebookovém profilu k pomoci občanům se zdražující se energetikou.

 Dobré ráno, vládo. Evropská komise právě schválila žádost Španělů a Portugalců, která sníží občanům a firmám těchto zemí ceny elektřiny po dobu energetické krize. Celkem za 8,4 mld. eur. Česká vláda se energetice nevěnuje. Vysoké ceny ji nezajímají.

Konkrétně jde o 6,3 miliardy eur pro Španělsko a 2,1 miliardy eur pro Portugalsko a podpora půjde na snížení vstupních nákladů elektráren spalujících fosilní paliva. Tím se sníží jejich výrobní náklady a v konečném důsledku i ceny na velkoobchodním trhu s elektřinou ve prospěch spotřebitelů. Opatření bude platit do 31. května 2023. Během prvních šesti měsíců uplatňování opatření bude cenový strop stanoven na 40 EUR/MWh.....

Výkonná místopředsedkyně EK Margrethe Vestagerová , která má na starosti politiku hospodářské soutěže, uvedla: „ Dočasné opatření, které jsme dnes schválili, umožní Španělsku a Portugalsku snížit ceny elektřiny pro spotřebitele, kteří byli těžce zasaženi nárůstem cen elektřiny v důsledku ruské invaze na Ukrajinu."

Zdroj ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama