Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2022 9:15:00

Nový bazén přivítal první návštěvníky

Nový bazén přivítal první návštěvníky

Sezona na valašskomeziříčském letním koupališti začala v sobotu 11. června nezvykle ve velkém stylu.

Návštěvníkům se totiž poprvé otevřel nový nerezový bazén s vyhřívanou vodou a množstvím atrakcí pro všechny generace. Vyzkoušet si jej navíc mohli úplně zdarma.

„Stavbu moderního rekreačního bazénu jsme zahájili loni v září. Dnes mohu říci, že to bylo za minutu dvanáct s ohledem na následující vývoj ekonomiky, nedostatek stavebních materiálů a další faktory. Teď ale můžeme našim občanům i návštěvníkům z širokého okolí nabídnout skvěle vybavené sportoviště se třemi stávajícími bazény a jedním novým nerezovým, na který lidé dlouho čekali. Jsem rád, že se nám tento projekt podařilo dokončit a věřím, že celý areál bude ještě hojněji využíván než dosud,“ neskrýval spokojenost starosta Robert Stržínek.

Nová vodní plocha tak po 16 letech nahradila nevzhlednou „díru“ po starém plaveckém bazénu. „I když se dříve hovořilo o různých variantách využití tohoto prostoru, vznik nového bazénu byl jedinou smysluplnou z nich. Dosud totiž zavítalo na naše koupaliště v průměru 30 tisíc návštěvníků ročně a zvlášť v tropických dnech už kapacita areálu nestačila. Díky novému bazénu se zvýšila ze stávajících 1 600 na 2 300 osob denně. Velkou výhodou je také tepelná přípojka pro ohřev vody, která přispěje k prodloužení koupací sezony,“ navázal starosta Stržínek.

Za vybudování nového bazénu a vstupu do areálu s moderními turnikety zaplatilo Valašské Meziříčí 60 milionů Kč bez DPH. „Nová nerezová vana má hloubku 1,2 metru a celkovou plochu 800 metrů čtverečních. Součástí bazénu je mimo jiné 16metrová skluzavka, 75metrový tobogán nebo třeba lehátka a sedátka s perličkou. Vyžití zde najde nejen mládež, ale v relaxační zóně také starší generace,“ doplnila Miroslava Wrzecká, jednatelka městské společnosti ST Servis, s. r. o., která provozuje mimo jiné letní 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama