Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2022 6:37:00

Kraj pořídí dvacet nových sanitek

Kraj pořídí dvacet nových sanitek

Za pacienty na jihu Moravy bude vyjíždět dvacet nových sanitek. Jejich pořízení schválili na svém zasedání krajští radní.

 Nové vozy Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje a jejich přístrojové vybavení mají zajistit především rychlou a kvalitní přednemocniční neodkladnou péči. Nahradí ty nejvíce opotřebované a vysloužilé. „Některé jsou staré až patnáct let, najeto mají v průměru 350 tisíc kilometrů. Místo rychlé pomoci pak spíš ohrožují akceschopnost záchranářů v situacích, kdy jde o každou vteřinu,“ řekl jihomoravský hejtman Jan Grolich.

K obměně by mělo dojít letos a příští rok. „Pořízení sanitek a potřebného přístrojového vybavení by mělo stát téměř 95 milionů korun. Většinu pokryje dotace z programu React-EU,“ upřesnil radní pro oblast investic Vladimír Šmerda.

Sanitky mají mít moderní technické vybavení. „Poslední dva roky čelí naši záchranáři obrovskému náporu. Děláme všechno pro to, abychom jim jejich práci pomohli alespoň trochu usnadnit. A kvalitní výbava na zásahy je základ. Požadavky stále zpřesňujeme podle reálných potřeb v terénu,“ zmínil radní pro oblast zdravotnictví Jiří Kasala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama