Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2022 20:44:00

K hlavním prioritám českého předsednictví v Radě EU

K hlavním prioritám českého předsednictví v Radě EU

Vítáme, že vláda konečně představila hlavní priority českého předsednictví v Radě EU. Sociální demokracie je připravena přispět k úspěchu našeho předsednictví.

 Evropská bezpečnost, zvládnutí uprchlické krize, podpora a poválečná obnova Ukrajiny, odolnost evropské demokracie či energetická bezpečnost, hlavně koordinace společných nákupů plynu mezi členskými státy EU, po které voláme už od začátku března, jsou jednoznačně důležité priority. Jsou to úkoly, na které musí EU v duchu solidarity společně reagovat.

Zcela ale postrádáme mezi prioritami předsednictví řešení narůstající sociální a ekonomické krize, která dopadá na domácnosti napříč celou Unií. Vláda mezi svými prioritami vůbec nezmiňuje, jak můžeme v Evropě společně řešit dopady inflace, potravinové krize nebo rostoucí hrozby energetické chudoby.

Potřeba ekonomické obnovy Evropy po pandemii a vypuknutí války na Ukrajině mezi prioritami vlády také nejsou. Je to chyba! Vláda se hlásí k mottu Evropa jako úkol.

Sociální demokracie bude usilovat o to, aby předsednictví mezi svými úkoly nemělo pouze Evropu bezpečnou a demokratickou, ale také Evropu spravedlivou, sociální a udržitelnou. Vládní koalice neselhává doma i v Evropě jen v tom co dělá, ale hlavně v tom co nedělá a na co vůbec nemyslí a čeho se bojí! A to je společnost založená na solidaritě. Evropa jako úkol jak naše Unie zajistí důstojný a bezpečný život všem Evropanům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama