Jan Krkoška, MBA

  • Krnov
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2022 21:29:00

Ocenění Regionální potravina je pro podnikatele velkým povzbuzením

Ocenění Regionální potravina je pro podnikatele velkým povzbuzením

Švestkový sorbet se slivovicí, mechový dort nebo pečená žebra s pepřem. To jsou vítězové Regionální potraviny.

Značka Regionální potravina Moravskoslezského kraje je prestižní ocenění udělované Ministerstvem zemědělství ČR. Letos se do soutěže v Moravskoslezském kraji přihlásilo 43 výrobců s celkem 145 produkty. Hodnotící komise udělila 9 značek Regionální potravina, další 3 produkty získaly Cenu hejtmana.

„Ocenění Regionální potravina je pro podnikatele velkým povzbuzením. Tato soutěž je určená pro malé a střední firmy, které to mají v konkurenci s velkými podniky velmi těžké. Proto je skvělé, že můžeme upozornit i na malé farmy, rodinné podniky a menší producenty z našeho kraje, kteří mají jedinou šanci, jak prosperovat: svou práci dělají poctivě a srdcem,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj Jan Krkoška a prozradil, že vítězové si svá ocenění osobně převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci akce Pojez Fest v Karlově Studánce v polovině srpna.
Vítězové soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2022:

Držitelé ocenění Regionální potravina získávají právo na vítězném produktu umisťovat logo Regionální potraviny, a to po dobu 4 let. Pro koncového zákazníka je tato značka upozorněním na kvalitu a výjimečnost výrobku. To potvrdil i zástupce Farmy Bezdínek, která ocenění získala v minulém roce: „Máme radost z každého zákazníka, který upřednostní při svém nákupu lokální zeleninu. Zeleninu, která musí především chutnat. Za každým takovým produktem je příběh spojený s poctivou prací, podporou místní zaměstnanosti a ochranou životního prostředí. Značka Regionální potravina je oceněním prémiové chuti a kvality našich rajčat. Z hlediska marketingu nám dopomáhá k pěkným výstupům v médiích a pro zákazníka je známou a důvěryhodnou značkou. Pomáhá měnit nákupní preference a napomáhá v orientaci zákazníkům, kteří se zaměřují na kvalitu a čerstvost produktů,“ řekla marketingová manažerka Farmy Bezdínek Monika Zábojníková s tím, že ocenění vloni získal jejich Hranáček – rajčata cherry polodlouhá červená.

Kromě titulů Regionální potravina byly letos opět uděleny Ceny hejtmana. Získaly je Šunka od kosti uzená z produkce Řeznictví a uzenářství Latoň z Chlebičova na Opavsku, dále Slezský medovník od šilheřovických včelařů Medoo Silesia a ovocná pomazánka Jahody od společnosti Solertus.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama